معرفی صندوق :
این صندوق ، اولین صندوق تاسیس شده براساس برنامه سوم توسعه کشور در سال 1384 با سرمایه گذاری بخش دولتی، وزارت عتف و بخش غیر دولتی انجمن تخصصی مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن تشکیل گردید. این صندوق بنا به ضرورت و نیاز جامعه با ایده اجرای طرح های پژوهشی، فناوری و نوآوری دارای بازدهی تاسیس گردید. کمیته های تخصصی و علمی ارزیابی متشکل از چهره های شاخص و ارزشمند علمی، فنی و اجرایی در حوزه صنایع و معادن می باشد. هم اکنون در بخش های بسیار مهم و حیاتی با دانش نوین و بهروز صنایع بالا دستی و پایین دستی فولاد ، فرو آلیاژها و صنایع وابسته ، صنایع خودرو سازی ، حوزه نانو مهندسی معدن، صنایع معدنی، صنایع دارویی ، صنایع انرژی و صنایع الکترونیک آماده ارائه خدمات تخصصی فنی و مهندسی میباشد. از طریق سرمایه گذاری در صندوق می توان جایگاه دانشگاه در صنعت را تثبیت و تقویت نمود و تمامی پروژه های سودمند که منشا آنها دانشگاه می باشند از طریق صندوق مورد حمایت واقع شوند و در صنعت امکان پیاده سازی و تحقیق فراهم شود.
سهامداران :
- وزارت علوم،تحقیقات و فناوری
-دانشگاه تهران - پردیس دانشکده های فنی
-انجمن تحقیق و توسعه و نوآوری صنایع و معادن ایران
- شرکت دانش بنیان نانو مهندسی ژیکان(اسپین آف دانشگاهی-متشکل از اعضای هیئت علمی،محققین و پژوهشگران)
اعضای هیأت مدیره :
-کارن ابری نیا رئیس هیأت مدیره
-آرش حسین پور نایب رئیس هیئت مدیره
-حسین حمیدزاده مدیرعامل
-رضا معصومی عضو هیأت مدیره
خدمات :
ارائه خدمات مالی و تسهیلاتی به اشخاص حقیقی و حقوقی به صورت یارانه، تسهیلات کوتاه مدت و بلندمدت، پرداخت تمام یابخشی از سود تسهیلات و جرائم متعلقه و ارائه خدمات ضمانتنامه ای برای اجرای طرحهای پژوهشی، فناوری، نوآوری و تجاری سازی نتایج پژوهشها. جذب و یا هدایت منابع مالی دولتی، بانکها و مؤسسات اعتباری مجاز و سایر صندوقها در راستای اهداف و وظایف و اختیارات صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر ( vc ) در طرحهای پژوهشی و فناوری. مشارکت و سرمایه گذاری در ایجاد، توسعه، راهبری و توانمندسازی شرکتهای پژوهشی و فناوری و دانش بنیان. تضمین پرداخت تعهدات و اقساط طرحهای پژوهشی و فناوری در قرارداد به منظور تسریع و تسهیل در اجرای طرحها و قراردادها و توثیق و ترهین اموال و داراییها به منظور جلوگیری از وقفه در اجرای طرحها. همکاری با مؤسسات و نهادهای داخلی و خارجی و عضویت در مجامع تخصصی مرتبط در راستای اهداف صندوق. اخذ و اعطای کارگزاری و عاملیت منابع مالی اشخاص حقیقی و حقوقی دولتی و غیردولتی در حوزه پژوهش و فناوری. ارائه خدمات ارزیابی و امکانسنجی طرحهای کسب وکار و نظارت، ارزشگذاری پروژهها و طرحهای پژوهشی و فناوری. مشارکت در تدوین سیاستها و اولویتها و مقررات مرتبط با اهداف صندوقها در کشور و کمک به ساماندهی و هم افزایی حمایتهای موجود در کشور.
حوزه های فناوری :
این صندوق به عنوان حلقه بین علم، پژوهش و صنعت، با تمرکز بر استارت آپ ها، شرکت در نمایشگاه و کنفرانس ها، حمایت از طرح های پژوهشی نانو،بایو،محیط زیست و... مشارکت و سرمایه گذاری در اسپین آف ها در دانشگاه نقش بسزایی در پشتیبانی مادی و معنوی طرح های پژوهشی داشته است .